Steenwijk – Zowel het jongere als het wat oudere publiek zat afgelopen weekend op het puntje van de theaterstoel bij op de opvoering van de indrukwekkende musical Storm over de Beulaeke.

Meer dan honderd mensen werkten mee aan deze theaterproductie met lokaal talent. Alle verhaallijnen over het leven in het dorp waren ingenieus met elkaar verweven en de liedjes waren van een uitzonderlijk hoog niveau en met hier en daar een eigentijdse insteek eraan gegeven.

Het verhaal

In haar slaap zag ze het. Grote donkere wolken, die zich samenpakten en de wind die toenam in kracht. ‘Er gaat iets vreselijks gebeuren, ik voel het’, zei Machteld Sinnige in paniek. Haar zus Anna kalmeerde haar. ‘Slaap maar Machteld’, zei ze. ‘Het is maar een droom’. En zo startte afgelopen vrijdagavond de première van de musical ‘Storm over de Beulaeke’ in het Rabotheater de Meenthe.

Lees hier meer

21 mei 2017, 20:15 • Steenwijk
Steenwijker Courant