Emmeloorders in hoofdrol in ‘Razzia’

Vollenhove – De Meenthe Externe producties, producent van onder andere Storm over de Beulaeke, Droom XL en het Mysterie Wardenier gaat de locatie voorstelling ‘Razzia’ in september alsnog opvoeren in Vollenhove. Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door Alida Tichelaar (21) uit Emmeloord.

De nieuwste productie van De Meenthe Extern stond gepland voor mei in Rabo Theater De Meenthe en begin juli in Vollenhove. Het coronavirus maakte de voorstellingen onmogelijk. Razzia is een voorstelling gemaakt in het kader van 75 jaar vrijheid en eerbetoon aan verzetsheld Harmen Visser van knokploeg Ome Willem die op de laatste dag van de oorlog in het allerlaatste uur op de dijk tussen Vollenhove en Kuinre werd doodgeschoten door sympathiserende SS-ers.

Razzia verhaalt over de oorlog en het goed en kwaad dat in Vollenhove en omgeving dicht bij elkaar lag. En natuurlijk over de beruchte Razzia’s in 1944 in de Noord Oost Polder waarbij de opgepakte mannen en vrouwen altijd via Vollenhove werden gedeporteerd.

Alida, die de rol van Meike van Dalen in de muzikale vertelling speelt, moet toegeven dat ze het verhaal niet kende. ‘We hebben het op school nooit gehad. Ik ben me er in gaan verdiepen en ik ben ook naar de lezing over de razzia in de bibliotheek geweest.’

Multi-cultuurproject

Razzia is een multi-cultuurproject en is geschreven door Jan Blei uit Zwartsluis met muziek van Barbara Lok en Wim Rebergen. Beeld maakt een belangrijk onderdeel uit van de voorstelling en de bekende regionale filmer Klaas Eissens tekent voor dit deel. Houtskool Kunstenares Anca Blok uit Rutten zorgt voor unieke portretten en aangezichten binnen de voorstelling en de 88-jarige schrijfster Marjan Berk is de verteller. Voor de regie is het jonge regietalent Mitchell ten Hove uit Kampen aangetrokken.

Lees hier meer

14 augustus 2020, 17:00 • Cees Walinga
De Noordoostpolder

2024-06-27T10:28:39+00:00August 14th, 2020|In de media|0 Comments

Leave A Comment

Title

Go to Top