De bouw van openluchttheater Tolhekke is voorspoedig verlopen. In de afgelopen vijf dagen is er dankzij regionale bedrijven een mooi staaltje werk afgeleverd. „Dit is een fantastische locatie”, zegt Han Evers, directeur van De Meenthe in Steenwijk en medebedenker van het event. Morgen trapt Motel Westcoast af.

Waylon. Di-Rect. 3Js. Rolf Sanchez. Suzan & Freek. Zomaar enkele topacts die de komende maand te zien zijn in het openluchttheater, dat tegen het zwembad aan zit geplakt.

Een line-up waar je gerust ‘u’ tegen kunt zeggen. Reden? Het theater is er vlot bij, na de versoepelingen van de coronamaatregelen. „In het Noorden zijn we de eerste, niemand begint op 1 juli”, glimlacht Evers. Aanvankelijk zou in juni worden begonnen, maar de maatregelen lieten dat nog niet toe. Nu is het zaak om het toch nog twijfelende publiek wakker te schudden, vindt hij. „We werken niet met toegangstesten, omdat alle toeschouwers op anderhalve meter afstand in de buitenlucht zitten.”

Lees hier verder

30 juni 2021, 12:00 • Alexander Drost
Meppeler Courant