• Steenwijk
 
Stichting De Meenthe Externe Producties gaat verder als Stichting M.O.L. producties; ‘Meenthe op Locatie’. In de praktijk onder de naam ‘MOL’. Het is een feit als de handtekening onder de statuten gezet is. Eric Broekaert uit Steenwijk, oud-directeur van De Meenthe, wordt voorzitter van stichting MOL.

„We hebben veel nieuwe dingen in de pijplijn, er liggen heel veel kansen in deze regio om MOL tot een succes te maken”, zegt Eric Broekaert.

Naast Stichting De Meenthe (theater, evenementen) werd in 2017 Stichting De Meenthe Externe Producties opgericht om de eerste en zeer succesvol gebleken buitenvoorstelling ‘Storm over Beulaeke’ te kunnen produceren.
Daarna groeide het in sneltreinvaart uit tot een erkend podiumkunsten productiebedrijf. Naast ‘Storm over Beulaeke’ produceerde Extern Procucties ook ‘het Mysterie Wardenier’ en ‘Razzia’ . In 2020 is kwam ‘Live in het Park’ erbij. En in 2021 ‘Open Lucht Theater Tolhekke’. Ook Droom XXL, voorstellingen gespeeld door minder validen, worden door De Meenthe Externe Producties geproduceerd.

In 2021 is stichting De Meenthe Externe Producties met de Zwolse theaters en het Wilmink theater in Enschede een samenwerking aangegaan. Dit heeft geleid tot TINC INCUBATOR. Een kennisplatvorm dat in Overijssel en regio grote openluchtproducties moet gaan realiseren die gemaakt worden vanuit Overijssel.

Nieuwe stichting voorziet in groei

„De buitenproducties nemen een steeds grotere vormen aan en blijken een gat in de markt. Om het verder door te kunnen ontwikkelen en om andere samenwerkingen aan te gaan, hebben we besloten daarvoor een andere stichting op richten”, zegt Warner ten Kate, voorzitter van Stichting De Meenthe.

Erik Broekaert: „Voor 2022 heeft Stichting MOL grote plannen met onder andere een groot theaterspektakel op de havenkade van Urk. Een voorstelling in het kader van de ‘geboorte van Nederland’. Daarnaast een geschiedkundige cabareteske muziekvoorstelling rondom Johan van den Kornput in Steenwijk, twee voorstellingen van Droom XXL, Live in het Park en mogelijk wederom een openluchttheater in ‘t Tolhekke.”

Ook is een langdurige samenwerking voorzien met het nog te vormen hybride productiehuis Zwolle waardoor regiotalenten in de podiumkunsten op eigen podia meer kans maken door professionele begeleiding en opleiding.

• Steenwijk
Steenwijker Courant