GIETHOORN – In het pittoreske Giethoorn ging woensdagavond 21 juni ‘Theaterspektakel Fanfare’ in première. De muzikale voorstelling is geïnspireerd op de gelijknamige film van Bert Haanstra. Bezoekers begonnen de avond met een driegangendiner in één van de zeven deelnemende restaurants waarna zij te voet, per auto of per boot verplaatsten naar de speellocatie aan het Zuiderpad om de voorstelling te bekijken.

De muzikale voorstelling vertelt het verhaal over Valentijn die na jaren in België gewoond te hebben terugkeert naar zijn geboortedorp Giethoorn. Terug naar zijn roots vanwege een brief die hij kreeg van zijn overleden opa. Een brief met daarin een missie. Een missie die zorgt voor verdeeldheid in Fanfare Kunst & Vriendschap. Een missie die veranderd in een zoektocht naar… ja naar wat eigenlijk? Eén ding is zeker Valentijn schudt het dorp en de ingedutte fanfare flink op met zijn terugkeer.

Lees hier verder

22 juni 2023, 10:20• Steenwijkerland
De Kop Van