Na de successen van voorstellingen als Fanfare, Storm over Beulaeke en Mysterie Wardenier komt Meenthe op Locatie (M.O.L.) met een nieuw plan. Kaatje bij de Sluis, op locatie in Blokzijl. Daarvoor is de hulp nodig van inwoners en verenigingen.

Stichting M.O.L. nodigt niet alleen inwoners en verenigingen uit, maar ook koren, korpsen en andere belangstellenden om mee te komen denken over de voorstelling. Tijdens de infoavond start de producent ook met de zoektocht naar koorleden, acteurs en figuranten. Het is de bedoeling om Kaatje bij de Sluis letterlijk in en om de sluis in Blokzijl op te gaan voeren halverwege juni volgend jaar.

Bijzonder is dat Restaurant & Résidence Kaatje bij de Sluis dan 50 jaar bestaat. ‘Wie Kaatje zegt, zegt Blokzijl en wie Blokzijl zegt denkt aan Kaatje’, aldus M.O.L.. De informatieavond is dinsdag 17 oktober om 20.00 uur in De Ploats in Blokzijl. Opgave vooraf is niet nodig, de deur is open.

12 oktober 2023, 13:42 • Steenwijkerland
Steenwijker Courant