Foto (c) Alette Holman

BLOKZIJL – In het authentieke Overijsselse stadje Blokzijl ging woensdagavond 12 juni Theaterspektakel Kaatje bij de Sluis in première. De muzikale voorstelling is geïnspireerd op de legende van Kaatje en het 50-jarig bestaan van sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis.

Het aanwezige publiek liet na afloop weten geraakt te zijn door prachtige zang. Veel lovende woorden voor de meerstemmige koorzang, solo’s en duetten van onder andere Marion Mulder als Kaatje en Joran Schuil als haar geliefde Hilbert. De passie was voelbaar. Ook vertelden tal van bezoekers dat ze een zeer vermakelijke avond hebben beleefd in de unieke setting aan de sluis en De Kolk. “Een kunststukje in de regio, dat zeker de moeite waard is om voor (om) te rijden.” en “aankomende vrijdag ga ik nog een keer kijken!” Met al 5200 kaarten op de teller en nog een kleine 200 kaarten te verkopen belooft het een succes te worden.

Dit zesde theaterspektakel van M.O.L. Producties beleefde maandag en dinsdag een kletsnatte doorloop en generale repetitie en met de technische uitdagingen van de unieke locatie is het creative team met haar vele vrijwilligers een flinke uitdaging aangegaan. Na vanavond kan iedereen terugkijken op een zeer geslaagde première en eerste voorstelling in de reeks van acht.

Lees hier verder

13 juni 2024, 09:47• Steenwijk
De Kop Van